DEVENTER – Hans Grotenhuis heeft donderdagavond uit handen van burgemeester Andries Heidema de Deventer Stadspenning met bijbehorende oorkonde ontvangen. De uitreiking vond plaats bij de Koerkamp in Lettele.

Grotenhuis heeft “op verscheidene manieren een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan natuur en milieu in en rond onze stad Deventer”, aldus de gemeente. Zo heeft hij zich vanaf 1972 intensief bezig gehouden met de ontwikkeling van den gebiedje van Stichting IJssellandschap bij Lettele, op het landgoed ’t Oostermaet.

Ook is hij al 25 jaar actief lid, bestuurslid en voorzitter van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging), afdeling Deventer. Ook is Grotenhuis al twintig jaar actief deelnemer en meerdere jaren voorzitter van het Milieu Overleg Deventer en vijftien jaar adviseur, lid en voorzitter voor de Adviesraad voor Natuur en Milieu.

Vorig artikelRon König waarnemend burgemeester in Deventer 
Volgend artikelMeer bouwers gezocht voor torens Deventer op Stelten