zaterdag, 18 mei 2024

Staking streekvervoer met 2 dagen uitgesteld

DEVENTER – De aangekondigde staking in het streekvervoer wordt met in ieder geval twee dagen uitgesteld. De aangekondigde landelijke staking zou eigenlijk aanstaande maandag beginnen, maar de vakbonden willen de onderhandelaars twee dagen langer de tijd geven om tot een oplossing te komen.

Als er geen akkoord komt, wordt er vanaf woensdagochtend alsnog in heel Nederland gestaakt. Waar eerder deze week nog een staking voor onbepaalde tijd werd aangekondigd, is de nieuwe staking beperkt tot maximaal 72 uur. 

“Onderhandelaars kunnen tijd goed gebruiken” 

Volgens onderhandelaar Hanane Chiki van CNV Vakmensen kunnen de onderhandelaars de twee extra dagen goed gebruiken. “We krijgen signalen dat ze die tijd goed kunnen gebruiken. Dan geven we hen ook graag die ruimte.” 

“We gaan voor een goede cao voor twaalfduizend werknemers in het openbaar vervoer. Met goede afspraken over het aanpakken van de werkdruk en een loonsverhoging. Die eis blijft staan, dat weten de bemiddelaars ook”, zegt Chikhi. 

Vorig artikel1 juli Zwoele Zomermarkt op De Oorsprong
Volgend artikelWeerbericht vrijdag
error: Content is beschermd!!!