De langste dag met een speciale markt
DEVENTER – Het begin van de zomer wordt gemarkeerd door de langste dag van het jaar. Ook al hebben we al veel mooi weer gehad, nu gaat de zomer pas echt beginnen. Met de vakanties voor de deur is er een speciale markt met andere openingstijden. Vanwege de mooie lange warme avond, begint de Zwoele Zomermarkt om 15.00 uur en gaat door tot 21.00 uur. Er is weer een keur van kramen, er komen er steeds meer en steeds andere bij. Dit keer verschillende foodtrucks en natuurlijk een aantal vaste kraamhouders.

 Het idee is dat je de hele dag op De Oorsprong kunt doorbrengen. Niet alleen is er veel te zien en te proberen, je kunt bijvoorbeeld een picknickmand samenstellen met de producten van de markt en daar lekker buiten in de wei van genieten. Of natuurlijk reserveren op het terras van Eten bij Pa en Ma. En voor kinderen is er ook iets leuks te doen!

De streekmarkten geven invulling aan de missie van De Oorsprong: inzicht in eten van grond tot mond. Maar er zijn ook kramen met bloemen, tuingereedschap en bezems. En in de winkel kun je lekkere koffie met taart of muffins krijgen.

De enthousiaste ondernemers op De Oorsprong maken de plek tot waar zij voor bedoeld is: een ontmoetingsplaats voor Salland waar biologische producten worden geteeld en ambachtelijke streekproducten worden gemaakt die je in de winkel kunt kopen, direct van de producent.

Ook kun je lid worden van de inkoopcoöperatie waar je elke week biologische producten kunt bestellen tegen zeer schappelijke prijzen. Je kunt kiezen uit 300 producten, zoals groenten, zuivel, kaas, eieren, brood, vlees en kruidenierswaren. De coöperatie wordt georganiseerd door vrijwilligers.

1 juni 2018, 15.00 tot 21.00 uur, Zwoele Zomermarkt op ‘De Oorsprong’, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, toegang gratis en vrij parkeren

Vorig artikelGrote Overstraat viert Deventer 1250 jaar
Volgend artikelStaking streekvervoer met 2 dagen uitgesteld