DEVENTER – Op vrijdag 15 juni is de muurschildering die Joren Joshua ter ere van Deventer 1250 jaar heeft gemaakt, onthuld.  De straatkunstenaar heeft vijf dagen keihard gewerkt in het Sluiskwartier om dit voor elkaar te krijgen.

Om acht uur s ‘avonds verzamelden buurtbewoners, geïnteresseerden, betrokkenen, vrienden en familie zich rondom de kleurrijke muur. Egbert.EGD, initiatiefnemer van Deventer 1250 Street Art, opende de bijeenkomst en vertelde over de muurschildering. Arthur Borst, projectleider van het Sluiskwartier, sprak kort over de ontwikkeling van het gebied. Daarna was het de eer aan wethouder Frits Rorink en Joren Joshua om samen het straatnaambord te onthullen met de tekst: “Deventer1250Street Door Joren Joshua in samenwerking met Street Art Streets.’’ Het blauwe straatnaambord krijgt een mooie plek in de buurt van de muur.

Joren over zijn muurschildering: “Ik kreeg van Egbert een heel pakket aan informatie over de buurt waar de muur zich bevindt. Ik heb me vooral laten inspireren door de haven die hier ooit gelegen heeft, de industrie die in de Raambuurt is gestart, en dat Deventer een arbeidersstad is. Ik vind het leuk dat wanneer mensen naar de muurschildering kijken ze er zelf dingen uithalen. Niet alles hoeft uit gelegd te worden”.

Egbert is trots dat het is gelukt. Mede door de goede samenwerking met Mano Scherpbier van Deventer 1250, en diverse mensen binnen de gemeente die zich hebben in gezet om dit in een korte tijd van de grond te krijgen. “Bedankt aan alle partijen die op wat voor manier dan ook een bijdrage hebben geleverd aan dit fantastische project. Op naar de volgende muurschildering wat mij betreft!”

Vorig artikelColumn Sonja: Maatjes
Volgend artikelZonnige lustrumeditie 5Hoekloop