DEVENTER – Ruim zevenhonderd hebben zondag 10 juni deelgenomen aan de vijfde editie van de Buitink 5Hoekloop. Sportwethouder Liesbeth Grijsen (Gemeentebelangen) verrichte op het terrein van de Ulebelt het startsein van de kidsrun op deze warme dag vol sportieve prestaties. Ook werd wederom een mooi bedrag voor het goede doel van deze editie opgehaald.

 Naast de drukbezette Carmasters Kidsrun (ruim 200 enthousiaste lopers in de leeftijdscategorieën

4-5 jaar, 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10-12 jaar) stonden ook de Miqa Homerun van 5 kilometer en de Print4Textiel Run van 10 kilometer op het programma. Bij de meisjes tot en met 14 jaar ging de winst op de 5 kilometer naar Iris Cotteleer, met een tijd van 24:08. De eerste plaats bij de dames op deze afstand was voor Sterre Kuijper, die in 21:34 over de finish kwam. In de categorie jongens tot en met 14 jaar was de 18:25 van Matthijs Klaasboer goed voor de winst. Een tijd die bij de heren goed zou zijn geweest voor een derde plek! In die categorie gaf Michel van Vilsteren met 17:03 echter iedereen het nakijken.

De 10 kilometer bij de dames werd een prooi voor Anita Spieker in een tijd van 47:10. Een eervolle vermelding op de 10 kilometer is er voor Thijs van den Belt, die in de categorie tot en met 15 jaar won in een tijd van 43:59. In het herenveld zou dit goed zijn geweest voor een plek in de top 15. Op ruim 90 deelnemers in de herencategorie een puike prestatie! De winst op de 10 kilometer bij de mannen ging naar Dennis Maats, die het fraaie parcours door de Vijfhoek en het Linderveld aflegde in 37:19.

Naast de sportieve prestaties op de route was er ook van alles te beleven op en rond het terrein van de Ulebelt. Diverse kramen en sponsorstands zorgden voor een gezellige omlijsting van deze feesteditie. Rond de start van de kidsrun pepte een clown de jeugdige deelenemers op en vermaakten de kleinste bezoekers zich op het springkussen. Hiermee heeft de 5Hoekloop zijn naam als familie-evenement weer meer dan waargemaakt. De organiserende stichting kan dit natuurlijk niet alleen en dankt dan ook alle lopers voor hun deelname en sponsoren voor hun inbreng. Een speciaal woord van dank is er voor de vele vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat het de lopers aan niets ontbroken heeft!

Zoals ieder jaar was er ook weer een goed doel verbonden aan de 5Hoekloop. Dit jaar was dat het KCO (KennisCentrum Oncologie). Dit centrum biedt behandeling, begeleiding, voorlichting, informatie, service en voorzieningen voor patiënten met een oncologische aandoening. Het KCO wil daarnaast een expertisecentrum zijn voor de betrokken familie en andere hulpverleners. Verder beschikt het KCO over het KCO for Kids-team, waarin speciale aandacht is voor de problematiek die kan ontstaan wanneer een kind geconfronteerd wordt met een zieke vader of moeder. Dit jaar is het mooie bedrag van € 356,- bijeengelopen door de deelnemers! Een fantastische prestatie!

Vorig artikelStreet Art ter ere van Deventer 1250 onthuld
Volgend artikelColumn Erik: Vibe