DEVENTER – In de afgelopen jaren is het aantal dansers bij Studio DanZo dat veel uren in de week wil dansen gegroeid. Allemaal dansers die ambitie hebben om door te stromen naar HBO dans of MBO dans of gewoon een hele goede breed inzetbare amateurdanser te worden. ,,Vanuit de vraag van dansers kunnen wij zoveel mogelijk uren op de dansvloer staan is het idee ontstaan om de zaterdagklas te starten”,vertelt Marion van Veen,  eigenaresse van Studio DanZo.

De zaterdag klas, topstroom voor ambitieuze dansers, is voor leerlingen uit de hele regio. ,,Belangrijk is dan ook dat dansers niet alleen de zaterdagklas willen doen, maar ook blijven dansen bij de huidige organisatie waar zij lessen volgen.”

Op 36 zaterdagen is er een gevarieerd aanbod voor dansers, jongens en meisjes leeftijd 12-17 jaar. Hierbij valt te denken aan moderne dans, klassiek, physical dynamics, jazz, hip hop in de brede zin, presentatie van jou zelf op de dansvloer, hoe zorg je goed voor jezelf als je veel danst bijvoorbeeld door goede voeding, hoe presenteer je je als je auditie wil doen voor een dansopleiding of voor een dansproject als bijvoorbeeld Dance Date van Holland Dance. Door verschillende docenten aan de zaterdagklas te verbinden kan er een brede expertise worden ingezet.

Marion: ,,Vanuit het Dansnetwerk Overijssel, Studio DanZo is één van de drie partners, heb ik afgelopen jaar gezien en geleerd dat dansers van verschillende organisatie elkaar stimuleren. Wat al een aantal jaren in de pen zat is, mede door deze ervaringen, nu gevormd tot zaterdagklas voor topstroom. Belangrijk is dat iedereen leert van elkaars talent. Dansen in de zaterdagklas betekent dat je in een omgeving staat waar het bruist van het talent en waarin iedereen heel graag een nog betere danser of danseres wil worden.”

Enthousiast geworden? De audities zijn zaterdag 23 juni bij Studio DanZo van 10-12 uur. Mail: marion@studiodanzo.com.

Vorig artikelWeekend UIT-Tip: Tingelfietstocht
Volgend artikelBewonersvereniging Zandweerd presenteert: de Passiedag