vrijdag, 24 mei 2024

Vanaf 24 juni geen contant meer op de bus. Wel pinnen

DEVENTER – Ook bij Syntus Gelderland, Syntus Overijssel en Syntus Twente is het vanaf 24 juni 2018 niet meer mogelijk met contant geld te betalen in de bus. Na een soepele overgang in Almere in december 2017, wordt vanaf 24 juni ook in de oostelijke reisgebieden van Keolis Nederland geen contant geld in de bussen geaccepteerd. Als alternatief heeft Keolis Nederland het pinnen in de bus geïntroduceerd. Dat is wel zo veilig. 

Veilig en efficiënt 

Door contant geld op de bus te weren, komt Keolis Nederland tegemoet aan de wens van chauffeurs om de veiligheid in de bus te vergroten. Aanleiding was een reeks gewelddadige overvallen op buschauffeurs, waarbij het aanwezige wisselgeld buit gemaakt werd. Daarnaast zijn de nieuwe betaalvormen (zoals PIN en creditcard) sneller en efficiënter. Er hoeft bijvoorbeeld geen geld meer gewisseld te worden. Voor de reiziger betekent de nieuwe pinmogelijkheden bovendien extra gemak, omdat het een gangbare en graag gebruikte betaalmethode is geworden. 

Gezamenlijke overgang 

De overgang naar cashless busvervoer wordt in OV-Oost gezamenlijk gemaakt met de vervoerders Arriva in Achterhoek Rivierenland, Connexxion in Flevoland en Noordwest Overijssel, Breng in de regio Arnhem – Nijmegen en Syntus in Twente, Midden-Overijssel en de Veluwe. Door middel van intensieve samenwerking tussen de vervoerders is de verandering zo goed mogelijk voorbereid. Reizigers die in de verschillende vervoergebieden reizen zullen zoveel als mogelijk uniformiteit ervaren. Bij het overgangstraject zijn opdrachtgevers, sociale partners en vakbonden nauw betrokken geweest. 

Alternatieven voor contant geld 

Woordvoerder Hanneke Ruiter: “Voor de meeste reizigers is het verdwijnen van contant geld in 2018 in de bus geen punt. Veel mensen betalen al (contactloos) met PIN of reizen met de OV-chipkaart. Voor de groep reizigers zonder pinpas treffen we extra maatregelen en bieden we alternatieven. Zo kunnen zij voorafgaand aan de reis een ticket kopen bij één van onze verkooppunten.” Daarnaast kunnen reizigers uiteraard ook een OV-chipkaart aanschaffen of de Syntus app gebruiken. 

Vorig artikelWeerbericht vrijdag
Volgend artikelWindkorenmolen de Leeuw vraagt uw Molen (vakantie) foto
error: Content is beschermd!!!