SCHALKHAAR – In Schalkhaar zitten 11 woningen in het buitengebied (Averlo) de komende uren zonder gas door een stukgetrokken leiding. Bij de aanleg van glasvezel hebben werklui met een graafmachine de gasleiding geraakt. Er stroomt hevig gas uit de leiding. De werklui hebben meteen de bewoner van de naastgelegen woning gewaarschuwd en hij is naar buiten gegaan. De brandweer is ter plaatse om te meten, maar door gunstige stand van de wind gaat het gas richting een maisland en is er weinig gevaar voor de omgeving. Wel kon 1 bewoner zijn erf korte tijd niet af en is de Avergoorsedijk afgesloten. Enexis is ter plaatse om het gas af te sluiten en de leiding te repareren.

Nou is dat nog niet alles, want dit is al de DERDE KEER in 5 dagen dat dit gebeurt. Afgelopen dinsdag en donderdag werd door dezelfde ploeg ook al een leiding stukgetrokken, respectievelijk 300 en 600 meter verderop. Ook toen moesten dezelfde 11 woningen in die sector van het gas worden afgesloten voor reparatie van de leiding en werd de Avergoorsedijk afgesloten.

Nou is dat nog niet alles, want dit is al de DERDE KEER in 5 dagen dat dit gebeurt. Afgelopen dinsdag en donderdag werd door dezelfde ploeg ook al een leiding stukgetrokken, respectievelijk 300 en 600 meter verderop. Ook toen moesten dezelfde 11 woningen in die sector van het gas worden afgesloten voor reparatie van de leiding en werd de Avergoorsedijk afgesloten.

Alle leidingen staan netjes en correct op de kaart, dus ze kunnen weten waar het ligt volgens Enexis en de brandweer. Dat dit nu al voor de derde keer mis gaat is op zijn zachts gezegd erg slordig.

Vorig artikelSpecial Olympics: het was geweldig!
Volgend artikelBehendige kynologen op 30 juni en 1 juli