DEVENTER – Een vrachtwagenchauffeur wist niet goed hoe hoog de viaducten in Deventer zijn en legde daardoor het treinverkeer tussen Deventer en Olst vanavond tijdelijk plat. De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd, de chauffeur bleef ongedeerd.

Rond kwart voor zeven wilde de chauffeur onder het viaduct op de Hoge Hondstraat door, maar de vrachtwagen bleek net te hoog. De vrachtwagen kwam klem te zitten, blokkeerde de weg en veroorzaakte file. Uiteindelijk lukte het om weer vrij te komen en achteruit te rijden.

Omdat niet duidelijk was hoe groot de schade aan het viaduct was, werd het treinverkeer stilgelegd om dat te kunnen controleren. Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen en kon het treinverkeer rond acht uur weer hervat worden. De vrachtwagen raakte wel zwaar beschadigd en mocht van de politie niet verder rijden.

Vorig artikelKon. UD gastheer cricket drieluik
Volgend artikelStart haringseizoen op 13 juni bij Rog Vistraiteur