maandag, 27 mei 2024

Kon. UD gastheer cricket drieluik

DEVENTER – De Koninklijke Nederlandse Cricket Bond is tussen 12 en 20 juni gastheer van een drieluik van T20 interlands met Ierland en Schotland. Dit weekend is Kon UD te Deventer de gastheer.

De bedoeling is om dit evenement te doen uitgroeien tot een jaarlijks toernooi tussen de sterkste drie Europese cricketlanden. In Deventer, op de velden van Koninklijke UD, gaan Ierland en Schotland het tegen elkaar opnemen in twee T20 wedstrijden op zaterdag 16 en zondag 17 juni.

Populair
T20 cricket is een korte zeer spectaculaire vorm van cricket die de laatste jaren enorm populair is geworden. Kortom het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen naar een sport die samen met voetbal de grootste sport van de wereld is.

Nederland
Ryan Campbell, de coach van het Nederlands elftal, over het belang van deze duels: ”Ik kijk heel erg naar uit naar de reeks wedstrijden tegen Ierland en Schotland. Wij zijn enorm aan elkaar gewaagd, en er is al eerder gekeken naar een gelegenheid om tegen elkaar te spelen, maar het kwam er nooit van. Het worden ongetwijfeld drie duels die bol zullen staan van spectaculair cricket. Dit is een mooie start van onze voorbereidingen op het WK Twenty20 kwalificatietoernooi in 2019”.

Schotland
Grant Bradburn, Schotland’s coach: “Het is fantastisch om een druk jaar met cricket in Dubai, de WCQ in Zimbabwe en onze drie interlands tegen Engeland en Pakistan deze zomer te kunnen aanvullen met deze T20 serie. We spelen altijd spannende wedstrijden tegen Ierland en Nederland en we zijn onze Nederlandse buren veel dank verschuldigd dat ze deze, ongetwijfeld spannende, Tri Series organiseren”.

Ierland
Graham Ford, coach van Ierland: “De aankondiging van deze internationale T20 Tri Series is goed nieuws! We hebben een drukke en spannende zomer voor ons liggen. T20 cricket is een leuke, intrigerende en onvoorspelbare cricketvorm. Deze reeks wedstrijden tussen drie teams die altijd tegen elkaar zijn opgewassen, belooft enorm spannend te worden. Het is ook een ideale voorbereiding voor onze jongens op de twee T20’s die wij eind juni tegen India spelen”.

Details
Aanvang van de wedstrijden zaterdag en zondag is 17.00 uur en de toegang is gratis, het terrein bevindt zich aan de David Wijnveldtweg 4, 7425 AC Deventer

Op zondag wordt de wedstrijd ook live uitzonden via een live stream. Klik hiervoor op onderstaande link. https://www.livebroadcast.nl/cricket/tickets/

Vorig artikelColumn Erik: Droefenis
Volgend artikelVrachtwagen chauffeur ramt viaduct
error: Content is beschermd!!!