vrijdag, 24 mei 2024
Foto: RTV Oost

Werkmakelaar Oost failliet verklaard

DEVENTER – Dinsdagochtend is het het bedrijf Werkmakelaar-Oost door de rechter in Lelystad failliet verklaard. Daarmee valt het doek voor het Deventer bedrijf, dat mensen met een bijstandsuitkering een proefplaatsing en uitzicht op vast dienstverband aanbood, gesubsidieerd door de gemeente Deventer.

Het faillissement werd aangevraagd door advocate Sigrid Schinkel, die 13 werknemers vertegenwoordigde. Deze hadden sinds maart geen salaris meer ontvangen van Werkmakelaar-Oost. Door de faillissementsuitspraak krijgen deze werknemers met terugwerkende kracht hun salaris van het UWV. Volgens mw. Schinkel zijn haar cliënten vooral ‘opgelucht’. Dinsdagmiddag wordt de curator bekend die het faillissement verder afhandelt.

Nu het bedrijf definitief failliet is loopt de gemeente een financieel risico van ongeveer €350.000 door verstrekte voorschotten van de afgesproken subsidie aan Werkmakelaar-Oost.

Hoe de politiek over de gang van zaken denkt zal woensdag blijken. Dan wordt het evaluatie-rapport van het college over Werkmakelaar-Oost besproken.

Vorig artikelStart haringseizoen op 13 juni bij Rog Vistraiteur
Volgend artikelOpen Dag zelfoogsttuin De Nieuwe Akker
error: Content is beschermd!!!