Het is van deze tijd, of wilden wij grote mensen ook altijd al lekker vies worden? Obstacle runs, mudruns, al dan niet voor een goed en gezondheidsdoel, we zijn er dol op.

Goed voorbereid of gewoon voor de lol, gaan we massaal klimmen en klauteren, door de blubber en weer terug. Kou maakt niet uit, hitte ook niet. Na een obstacle run, waar ik live-verslag deed, kwamen veel deelnemers dan wel kapot over de finish, maar dat eerste koude biertje, aaah!

Nationale Modderdag
Natuurlijk wilde ik weten wat iedereen daar nou zo geweldig aan vind, dus ik moest er maar aan geloven vandaag, op Nationale Modderdag. Wel kleuters, maar dat maakt de pret zeker niet minder. Oude kleren moesten mee, die weggegooid konden worden. En opeens kun je dan geen spul vinden, want die zak van max is allang weer weg.. Enthousiaste kleuters, dat zeker, want ze mogen zich uitleven vandaag. En de juf heeft er reuze zin in. Ik denk alleen maar aan dat hele zwarte zand en dat ik waarschijnlijk het hele weekend aan het nageltjespoetsen ben. Maar goed, ik vind dat ik moet gaan want het is leuk, zeggen ze.

In donkere sportkleren, op het ergste voorbereid.. een moddergevecht met de juffen.. ga ik vol goede moed met 26 uitgelaten kleuters mee. Het is perfect weer, aardige vrijwilligers, een blote voetenpad, voeten voelen in bakken met keien, boomschors, best wel koud water. Je raadt het al.. het blijkt niet te passen in mijn “vind ik leuk”-rijtje.

Even knuffelen…. ieeek!
Toch doe ik lekker mee met heksensoep maken en smeren. Want het maakt nu geen bal meer uit.
Tot… er een behoorlijk enthousiaste bemodderde mede-mamastrijder mij wil gaan ‘modderknuffelen’ weet ik dat het niet “mijn ding” is. Aah, kom maar hier joh, en ik word gemodderplet. Ineens dirty all over. Dat spoelen we zo maar weer af.
Ik ben dan wel aardig sporty, maar mudrunnen en baggeren laat ik mooi aan de liefhebber over. Ik ga wel kijken en vooral niet vies worden. Ik ben een tutje, yep.