DEVENTER – In het Worpplantsoen hebben 1250 zorgbehoevende mensen donderdagavond genoten van de voorstelling Exit van de Franse theatergroep Cirque Inextremiste. De 1250 bijzondere gasten kwamen in het kader van de viering van 1250 jaar Deventer naar het park tegenover het Deventer stadsfront. Daar zagen zij hoe zes acteurs in hun rol van psychiatrische patiënten in een spectaculair theaterstuk een heteluchtballon gebruikten om op de vlucht te slaan. Dat ging met kamikaze acties op grote hoogte gepaard.

Nationaal en internationaal

De voorstelling is één van de 150 nationale en internationale voorstellingen die de komende dagen te zien zijn in de binnenstad en directe omgeving. Van vrijdagavond 20.30 uur tot zondagmiddag 17.00 uur staat Deventer in het teken van Deventer op Stelten met bijzondere aandacht voor het feit dat de stad 1250 jaar geleden is ontstaan.