DEVENTER – In de week van 18 t/m 23 juni haalden collectanten van de Maag Lever Darm Stichting maar liefst €11.443,40 op in Deventer, €2.009,81 in Diepenveen en €2.488,22 in Schalkhaar, Frieswijk en Averlo. Zij gingen langs de deuren om aandacht te vragen voor de ruim 2 miljoen buikpatiënten die ons land telt. Met het geld redt de stichting levens door meer onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk te maken.

Tijdens de collecteweek gingen ruim 14.000 collectanten door het hele land langs de deuren. Het bedrag van dat zij ophaalden gaat naar voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Iedere dag werken onderzoekers aan een oplossing voor de 2 miljoen buikpatiënten in Nederland.

Collectebus 2.0
Er werd niet alleen aan de deur gecollecteerd, maar ook via social media door vele mensen die een digitale collectebus aanmaakten (collectebus.mlds.nl). Daarnaast werkte de stichting met QR-codes voor Tikkie en iDeal en werd op 25 plaatsen gecollecteerd met de collectebus 2.0, waarmee je ook contactloos of met PIN kunt betalen.

Opbrengst collecte
De Maag Lever Darm Stichting steunt baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken naar spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden. Collectanten lopen vaak voor iemand die ze kennen met een buikziekte. Zoals Esther, die loopt voor haar dochter die kampt met glutenintolerantie. Of Martine, die zich inzet voor haar zus met een chronische darmontstekingsziekte.

De organisator van de collecte in Schalkhaar, Frieswijk en Averlo is mevrouw Dicky Olthof:

Na maar liefst 27 jaar stopt mevrouw Dicky Olthof, die daar de collecte bloeiend heeft gemaakt: van 6 collectanten naar 40!!! Mw Olthof hartelijk bedankt voor uw inzet!!!

Wilt u ook in uw woonplaats een steentje bijdragen?

Neem voor Schalkhaar, Frieswijk en Averloo contact op via www.mlds.nl

Voor Diepenveen belt u Miny Willems: tel 0570-592658

Voor Deventer belt u Lucia Tempelman 06-51158564 of Simone Leukenhaus 06-38393693

Mailen kan ook: mlds.deventer@gmailcom

 Collectant gemist?

Heb de collectant gemist en wil je doneren? Dat kan via via collectebus.mlds.nl.

Vorig artikelSuccesvolle pilot dagje uit “De andere kant van de IJssel” krijgt een vervolg
Volgend artikelWeerbericht woensdag