DEVENTER – Het dagje uit van Go-Kids Deventer Salland voor gezinnen in de schuldhulpverlening vorig jaar was een enorm succes. Daarom komt er deze zomer een vervolg. Samen met andere maatschappelijk betrokken ondernemers uit de regio biedt Go-Kids Deventer Salland aan 20 gezinnen een dagje uit aan. En deze keer kunnen de mensen nog kiezen ook, want er is een tweede dagarrangement bedacht. Wordt het “De andere kant van de IJssel” of “D’aagje uit in de binnenstad van Deventer”?

Gezinnen die niet veel te besteden hebben, kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van instanties als de Voedselbank en Stichting Leergeld, maar kunnen er in de zomervakantie vaak niet op uit. Daarnaast missen de kinderen dan ook nog eens hun vriendjes en vriendinnetjes die wel massaal op vakantie gaan. “Daar willen wij graag wat aan doen”, zegt Herma Machiavello, die bijna 2 jaar geleden samen met Jessica Bakker in de franchiseformule van Go-Kids is gestapt. Jessica: “En ook dit jaar merkten wij, dat onze klanten hier graag een bijdrage aan willen leveren.” Go-Kids is dé site waar iedereen terecht kan voor kindvriendelijke activiteiten en bestemmingen, óók gezinnen die minder te besteden hebben.

Speciale WINactie

Deze zomervakantie arrangeert Go-Kids twee dagjes uit. Door middel van een WINactie via St. Present Deventer en de Voedselbank Deventer maken 20 gezinnen kans op een gratis dagje uit. Zo worden zeker de juiste gezinnen bereikt. De ondernemers die meedoen aan het arrangement “De andere kant van de IJssel” zijn Rederij Thuishaven, het Sandton IJsselhotel, De Bolwerksmolen en Intratuin Deventer. Het dagarrangement “D’aagje uit in de binnenstad van Deventer” wordt mede mogelijk gemaakt door VVV Deventer, de Deventer Koekwinkel, het Speelgoedmuseum, Paviljoen Vogeleiland, Crêpes & Smoothies en GIO’s Gelateria & Caffé. Jumbo Deventer De Boreel verzorgt voor beide arrangementen de lunchpakketten. Alle deelnemende ondernemers bieden hun activiteiten om niet aan.

Een dagje uit voor iedereen

De dagarrangementen zijn verder ook gewoon, tegen betaling, bedoeld voor alle gezinnen en mogelijk op (bijna) alle dagen in juli en augustus. Uit onderzoek blijkt namelijk, dat gezinnen graag worden verzorgd met een all-in plan. Het nieuwe dagje uit met het gezin bestaat over het algemeen uit koffie drinken, een activiteit, picknicken, spelen, zwemmen en afsluiten met een lekkernij. Deze arrangementen sluiten daar mooi bij aan en zijn te vinden op de website van Go-Kids Deventer Salland.

Vorig artikelColumn Herman Bakker: Prinses Fiona
Volgend artikel15.941,43 euro opgehaald voor 2 miljoen buikpatiënten!