donderdag, 29 februari 2024

Overijsselse scheurkalender beweegt

DEVENTER – Dat Overijssel veel meer is dan alleen dan de IJssel laten inwoners van Overijssel zien in de Overijsselse Scheurkalender 2019.

Voor de eerste keer geven vele inwoners gehoor aan de oproep om te laten zien wat hen in Overijssel beweegt. Waar wordt je blij van in Overijssel? Wat raakt je? Waar gaat jouw bloed sneller van stromen? Die vraag heeft inmiddels meer dan 300 inzendingen opgeleverd. En de inzendingen komen nog steeds binnen. Ondanks of misschien wel dankzij de warmte.  

Met het initiatief van de Overijsselse Scheurkalender willen een aantal maatschappelijke organisaties de vele bijzondere en vaak ook minder bekende kanten van Overijssel in beeld brengen. Gezien door de ogen van de inwoners en enthousiaste bezoekers. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te gaan om van iets moois te kunnen genieten. Iedereen die zich geroepen voelt kan meedoen en inzenden. Of de inzending ook in de scheurkalender van 2019 wordt opgenomen is aan de jury. De jury is al een keer bijeengekomen. Honderden inzendingen beoordelen valt niet mee. Per slot kunnen er maar 320 inzendingen geselecteerd worden.  

Noorderlicht predicaat 

Noorderlicht, huis van de fotografie in Groningen, helpt als een van de juryleden mee met het beoordelen van de inzendingen. Zij letten met name op de inhoudelijke, artistieke en technische kwaliteit van de ingezonden foto’s. Sommige foto’s springen eruit en verdienen daarmee het Noorderlicht predicaat. Tijdens de presentatie van de eerste Overijsselse Scheurkalender 2019, die half oktober gepland staat, wordt bekend gemaakt welke inzendingen het predicaat hebben gekregen.   

Meedoen? 

Wil je ook meedoen? Inzenden kan nog steeds en wordt zeer gewaardeerd. Hoe meer mensen er inzenden hoe groter de kans dat we Overijssel van verschillende kanten te zien krijgen. Je mag ook een tekening, gedicht of kort verhaaltje inzenden. Alle inzenders ontvangen tijdens de presentatie een gratis scheurkalender. Inzenden kan tot 15 augustus 2018. www.overijsselsescheurkalender.nl 

error: Content is beschermd!!!