donderdag, 23 mei 2024

Abdi H. uit Deventer veroordeeld tot 12 jaar na dood Alfarez

DEVENTER – Het gerechtshof in Arnhem heeft Abdi H. uit Deventer in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel. Abdi heeft volgens het gerechtshof Joël Alfarez op oudjaarsdag 2015 met messteken om het leven gebracht. Alfarez stond in Deventer bekend als de zingende barman.

Eerder werd Abdi H. veroordeeld tot tien jaar cel. Deze eis werd later opgeschroefd tot 12 jaar door het Openbaar Ministerie. Daarnaast moet Abdi H. een bedrag van ruim 4300 euro betalen ter compensatie van de begrafeniskosten. Medeverdachte Jamal A. hoefde toen van Justitie de cel niet in, hij deed een beroep op noodweer. 

Zingende barman 

Joël Alfarez was 23 jaar toen hij werd doodgestoken. Veel mensen in Deventer kenden hem als ‘de zingende barman’ bij voetbalclub Helios. Volgens zijn moeder had Joel een aantal lastige jaren achter de rug. 

Daar leek een einde aan te komen, want op de laatste dag van zijn leven had Joël een Facebookbericht gepost dat hij weer sterker in het leven zou staan. Hij was homoseksueel en zijn moeder vraagt zich af of daarin misschien het motief schuilt voor de steekpartij. 

Ruzie 

Joël had ruzie met Abdi. Waarover die ging, is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Eerder die dag had Abdi met zijn auto Joel achtervolgd. Joël was daar gepikeerd over. De twee hadden afgesproken om het één en ander uit te spreken op een parkeerplaats in Zutphen. 

Toen Abdi er arriveerde, met Jamal als bijrijder, stond Joel al te wachten. Als Abdi uitstapt en naar Joël toe loopt, krijgt hij direct een kopstoot van het latere slachtoffer. Er ontstaat een worsteling. Jamal schiet te hulp en haalt de twee uit elkaar. Jamal raakt ook in gevecht met Joël.  

Op camerabeelden is te zien dat Abdi even uit gevecht raakt, iets van de grond pakt en weer naar het gevecht toe gaat. Even later ligt Joël op de grond, met drie steekwonden. Volgens Justitie toegebracht door Abdi. 

Vorig artikel29 juli grote zomerbrocante op de Brink
Volgend artikelWeet je nog, dansen bij Eppink?
error: Content is beschermd!!!