DEVENTER – Dansen, dat doe je bij Eppink, een begrip in Deventer en omstreken. Velen hebben hier al danslessen gevolgd en doen dit nog steeds.
In augustus bestaat de dansschool 55 jaar. Voor de familie Eppink een mooi moment om oud-leden en bekenden de mogelijkheid geven elkaar weer eens te spreken. Dat kan op 2 september a.s. op het bekende adres Polstraat 20.

De eerste en tweede generatie zit ontspannen aan de koffie. Vader grapt nog even dat hij graag wilde dat zoon econoom zou worden. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. En hij is er nu erg content mee, dat hij dit mag meemaken. Ook al is het echtpaar Hans en Elly Eppink wat ouder, Elly verzorgt nog steeds met veel enthousiasme 3 lessen per week. De andere 20 stijldanslessen worden door Nieck en Caroline gegeven.

Verbouwingen, de stijl behouden maar gemoderniseerd
De zalen zijn ruim, de houten betimmering geeft een stijlvolle uitstraling. Caroline en Nieck Eppink, de tweede generatie, hebben geïnvesteerd in ledverlichting, professionele DJ-apparatuur en vorig jaar is de fris en modern ogende de loungeruimte waar we een kop koffie nuttigen compleet gerestyled.

Terug in de tijd

Elly Eppink weet nog precies hoe dat ging. Na de overname van de dansschool van Wies Scholten in 1963 ging het snel. “Omdat we meegingen met de muziek van die tijd, vooral de Beatles, groeiden we snel, en mijn man had alles uit de hitlijsten paraat. Nog steeds heel energiek en vol enthousiasme kan ze erover vertellen. “Dansen was vroeger dé manier waarop je uitging en elkaar ontmoette, legt Elly uit.

Zoon Nieck ziet dat het tegenwoordig heel anders gaat. Er is veel meer dynamiek en kinderen spreken de leraar aan met de voornaam, al is er zeker respect. Vijf jaar geleden startten ze met Hip Hop en KidsDance diverse leeftijdscategoriën en niveaus.

Nieck Eppink: “Dansers komen vaak zelf met ideeën voor muziek en invulling. Erg leuk om dit in ontwikkeling te zien”, we zijn breder geworden en groeien nog steeds.”

Dansschool Eppink  is inmiddels een onderneming die veel meer doet dan danslessen aanbieden.
Caroline: “Je kunt hier ook feesten geven en dan zelf bepalen wat je wilt, daar kan een clinic bij zitten, van Saturday Night Fever tot Salsa, je kiest maar of in overleg bedenken we zelf wat.  Ook de  qua catering verzorgen we op maat.
Van hapjes tot een compleet buffet, je zegt het maar en wij regelen het. Het is veel werk maar de combinatie is een mooie uitdaging.”

 Een avondje uit in plaats van netflixen
Nieck legt uit dat het dansen weer een avondje uit wordt. “Steeds meer stellen nemen bewust tijd voor elkaar en dat zien we steeds meer hier terug. Samen dansen, plezier hebben. Even de beslommeringen, kinderen en werk laten voor wat het is. De rest van de familie knikt instemmend.
Nieck: “Veel mensen komen ook na de bekende privélessen voor aanstaande bruidsparen verder samen dansen. We zien steeds meer jongere stellen, zo van een jaar of 25-30.” Stijldansen doen vele mensen nog, maar ook Salsa is erg populair.

Ontwikkeling en verdieping
Wat is er nu veranderd in de afgelopen vijf jaar?
Nieck legt uit dat een avond dansen nog steeds garant staat voor een gezellige avond uit.
De DansCafé’s voor leden en niet-leden worden nog steeds druk bezocht maar het aanbod binnen de dasschool is breder geworden.
Caroline voegt eraan toe dat ze zeker openstaan voor meer uitbreiding en verdieping. “Als er iemand enorm goed is in breakdancen en lessen hierin wil verzorgen, dan is dat zeker welkom.”

De aankomende reünie wordt deze week via Facebook bekendgemaakt. Je kunt aangeven of je geïnteresseerd bent of komt. Leuk om elkaar via Facebook alvast te vinden. Foto’s zijn ook welkom. Er wordt een compilatie gemaakt van oud en nieuwer materiaal. De familie Eppink is intussen in de fotoboeken gedoken en de verhalen komen er als vanzelf. Er wordt alvast geproost. Die zijn voorlopig nog niet uitgepraat.

Heb je ook gedanst bij Eppink en wil je weer eens mensen spreken van toen? Gezellig! Elkaar weer ontmoeten kan op de reünie op 2 september a.s. van 15.00 – 17.00. Dansen hoeft niet maar mag.
Kijk op de Facebookpagina of meld je aan per mail via info@eppink.nl. Foto’s zijn ook welkom.

Vorig artikelAbdi H. uit Deventer veroordeeld tot 12 jaar na dood Alfarez
Volgend artikelDAK expositie in Lebuïnuskerk