DEVENTER – De brandweer heeft donderdagavond een autobrand geblust in Deventer. De auto vatte spontaan vlam toen de bestuurder stond te wachten voor het stoplicht op de kruising van de Veenweg/Snipperlingsdijk.

De automobilist rook onraad toen hij plotseling een dikke walm onder de motorkap vandaan komen. Toen hij motorkap opendeed sloegen de vlammen al uit de motor.  Hij belde snel 112 en omdat de brandweerkazerne om de hoek zit, was de brandweer dan ook in een oogwenk ter plaatse. Maar ondanks het snelle bluswerk kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte.

De auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd. De weg was grotendeels voor het verkeer afgesloten. De politie regelde de omleiding.

Vorig artikelWild West Zomeravond 28 juli in kinderpretpark Julianatoren
Volgend artikelBrand op afdeling intensive care in Ziekenhuis, patiënten liepen geen gevaar