LETTELE – De brandweer kwam vrijdagavond in actie bij het verhelpen van een lekkende waterleiding op een bouwterrein aan de Cröddendijk in Lettele. Aanvankelijk werd er gedacht aan een gaslek. Aan de Cröddendijk is recent een stal gesloopt. Voorbijgangers hoorden op die locatie de uitstroom van gas en belden de brandweer. Enexis kwam ook ter plaatse, maar al snel bleek dat het sissende geluid werd veroorzaakt door een lekke waterleiding.

Gezien de droogte en de oproep tot waterbesparing besloten de brandweerlieden dat ze het water niet het hele weekend wilden laten doorstromen.

Monteurs van Enexis hadden materialen bij zich om de leiding af te knijpen en met het vervangen van een koppeling was de lekkage na een minuut of twintig verholpen.

Vorig artikelTour de terras 2018
Volgend artikelGemeenteraadslid Eva Sipman stapt per direct over van D66 naar VVD