dinsdag, 28 mei 2024
FOTO: Topbloemen.nl

Duivenvoorde Bloemen ontvangt certificaat ‘Duurzame bloemist’

DEVENTER – Duivenvoorde Bloemen in Deventer draagt voortaan de officiële stempel gecertificeerd duurzame bloemist. Een merendeels verantwoord assortiment van bloemen en planten in combinatie met een milieuvriendelijke bedrijfsvoering was ruimschoots voldoende om de erkende certificering van de Barometer Duurzame Bloemist te verkrijgen. Het is op dit ogenblik het tweede bedrijf in de directe regio met een duurzaam predicaat.

Krap een jaar na de aanmelding treedt de allround bloemenzaak toe tot het collectief van duurzame bloemisterijen met de waardering brons.
De groeiende vraag naar duurzame producten vormde de directe aanleiding om het certificeringstraject aan te vangen. “We speelden dan ook al langer met het idee om ons te certificeren, maar wisten niet exact hoe we dit aan konden pakken. Toen FloraNL ons de kans bood om onze zaak te verduurzamen met duidelijke instructies hebben we dan ook niet getwijfeld”, aldus Simone Benneker die de zaak sinds 1999 samen met haar man Patrick runt.
Met de huidige status is het traject voor de leverancier van onder meer bruids-, bedrijfs- en rouwboeketten allerminst ten einde. De volgend stap is het bestaande inkoopkanaal nog verder te verduurzamen om zo op termijn een zilveren dan wel gouden certificering in de wacht te slepen. Het bronzen certificaat hangt al op een prominente plek in de zaak, laat de trotse bedrijfsleidster weten.
Vorig artikelZwembad Rode Dorp blijft ‘gewoon’ staan
Volgend artikelWederom moeizaam Go Ahead Eagles
error: Content is beschermd!!!