DEVENTER – Er komt geen foodhall in de voormalige synagoge in Deventer. Het college van burgemeester en wethouders werkt niet mee aan een vergunning.

De kwestie zorgde de afgelopen tijd voor flink wat ophef in de Joodse gemeenschap. Wethouder Liesbeth Grijsen laat aan de Stentor weten dat het college zich niet heeft laten leiden door het verhitte debat, maar dat het plan voor een foodhall is getoetst aan onder meer het horecabeleid en de uitgangspunten rond rijksmonumenten en religieus erfgoed. Op basis daarvan is het besloten geen vergunning te verlenen voor de foodhall.

Foodhall
Om van het Rijksmonument een foodhall te maken, ziet het college volgens de krant niet zitten. Het zou hinder kunnen veroorzaken voor omwonenden en niet passen bij het rijksmonumentale karakter van het pand. Ook het feit dat de voormalige synagoge niet aan de Brink ligt, is een reden voor het college om geen vergunning af te geven.

Of eigenaar Ayhan Sahin zich neerlegt bij het besluit en of hij andere plannen heeft, is niet bekend.

Vorig artikelSmeulende sigaret zorgt voor brand bij Humanitas
Volgend artikelFocus op mensen met geldzorgen