DEVENTER – In het feestelijke jaar waarin Deventer 1250 jaar bestaat, is er bijzonder veel Deventer programma te vinden op poëziefestival Het Tuinfeest. Stadsdichter Wibo Kosters zal er zijn debuutbundel ‘inwoner’ presenteren. Geniet van de poëtische liedjes van Vera Bon of kom luisteren naar de klassieke muziek van violiste Julia Kleinsmann. De in Deventer geboren dichter Ellen Deckwitz is de gastprogrammeur van één van de tuinen.

In de Athenaeumbibliotheek slaan Deventer Verhaal en Bibliotheek Deventer de handen ineen voor een prachtig Deventer programma. Jos Paardekooper vertelt over hoe de reizigers in de negentiende eeuw Deventer zagen. Verder zijn onder andere de Deventer schrijvers Özcan Akyol en Christine Otten te gast.

Om 16:30 uur wordt de bijzondere bundel ‘Druk bij Deventer’ gepresenteerd. Negen ambachtelijke margedrukkers langs en rondom de IJssel en met hart voor de stad en haar rivier hebben zich in 2004 verenigd in drukkerscollectief De Hanzepersen en spraken af elke twee jaar een bijzonder drukwerk te maken. Voor het project Deventer 1250 jaar heeft elke drukker een gedicht of een tekst gezocht over Deventer, de Hanze of de IJssel en met handpersen, loden letters, clichés en ornamenten een katern samengesteld. De katernen zijn met de hand gebonden. Het bevat gedichten van onder andere Arthur Lava, Jan Terlouw, Johanneke ter Stege, stadsdichter Wibo Kosters en Jilles Waagmeester. De oplage bedraagt slecht 40 exemplaren. Na de uitreiking van het eerste exemplaar aan Chrisjan van Marissing worden gedichten uit de bundel voorgedragen door stadsdichter Wibo Kosters.
Voor meer informatie: http://www.hettuinfeest.nl

Vorig artikelLive TV en Radio tijdens open dag GAE
Volgend artikelHerma van der Wal nieuwe voorzitter RVB Dimence groep