DEVENTER – Op vrijdag 20 juli brengt een hoge overheidsdelegatie van de Chinese miljoenenstad Zhengzhou een bezoek aan woon- en zorgcentrum Humanitas. De Deventer zorgaanbieder heeft een goede naam in China. Organisaties in de 8,5 miljoen mensen tellende stad willen zorgvoorzieningen voor ouderen bouwen, geïnspireerd op goede voorbeelden.

Humanitas heeft enkele medewerkers opgeleid om in China trainingen te verzorgen aan medewerkers die in de ouderenzorg gaan werken. Het is een nog vrij onbekend terrein in China, waar intussen 350 miljoen inwoners ouder zijn dan 65 jaar. Het Nederlandse zorgstelsel voor ouderen blijkt wereldwijd gezien als een zeer uitgesproken succesvoorbeeld.

De Chinese delegatie wordt verwelkomd door de kersverse burgemeester van Deventer, Ron König en door bestuur en Raad van Toezicht van Humanitas. De delegatie wordt geïnformeerd over de visie en de werkwijze van Humanitas en zal bezoeken brengen aan enkele bewoners.

Vorig artikelDeventer kunstenaars realiseren toekomstbeeld
Volgend artikelOntuchtpleger speeltuin Deventer was veroordeelde TBS-er