zondag, 19 mei 2024

Deventer kunstenaars realiseren toekomstbeeld

DEVENTER – Zes Deventer kunstenaars kregen de opdracht een toekomstbeeld te schetsen voor 3 prominente locaties in Deventer: De Brink, Het stadsfront én het gezicht vanaf de Boreel.

Lies Kortenhorst, Lies van Dam, Elise van der Linden, Corkville (Mark van der Noord), Peter Frans de Graaf en Freerk Wieringa maakten ieder op hun eigen manier een imaginaire voorstelling van de omgeving. Zij realiseerden onder meer een futuristisch beeld met immense installaties die diep de aarde in gaan, een droombeeld waarin de stad een natuurlijk ecosysteem wordt of een doemscenario; is er een dreiging van een nieuwe koude oorlog? Kortom, zij tonen nog niet bestaande stadsgezichten.   

De vergezichten van de kunstenaars zijn opgenomen in de app 3Deventer. Naast deze toekomstbeelden wordt ook het verleden in een aantal tijdslagen toegevoegd én zie je het archeologisch erfgoed.  Met de app kun je op bijvoorbeeld de Brink bekijken in het jaar 1000, hoe het nu is, maar ook hoe het misschien in 2080 gaat zijn…. 

De originele en digitale werken zijn tot en met 4 november te zien in de tentoonstelling Deventer 1250 jaar in Museum De Waag.  

Download 3Deventerapp gratis in Google Play of App Store. 

Vorig artikelStichting Vrienden van de Heilige Nicolaaskerk
Volgend artikelHoge Chinese delegatie bezoekt Humanitas
error: Content is beschermd!!!