DEVENTER – Op vrijdagmiddag 20 juli hebben pastoor Ronald Cornelissen en diaken Marc Brinkhuis met een kleine plechtige ceremonie de uitbreiding van de urnentuin van de RK begraafplaats aan de Ceintuurbaan in Deventer ingezegend.

De RK Lebuinus parochie heeft grond aangekocht van de Gemeente Deventer en het bestemmingsplan is gewijzigd. Vervolgens zijn struiken gerooid, paden aangelegd en beplanting gepoot. Door de uitbreiding van de urnentuin kan de parochie de komende jaren blijven voldoen aan de vraag naar urnengraven. Gebleken is dat na crematie van een dierbare veel nabestaanden prijs stellen op een gedenkplek voor een overledene in een serene omgeving in gewijde grond.

Vorig artikelMeester Geertshuis kan uitgeprocedeerde asielzoekers blijven opvangen
Volgend artikelStoppen met PlusOV kost gemeente half miljoen