vrijdag, 24 mei 2024

Meester Geertshuis kan uitgeprocedeerde asielzoekers blijven opvangen

DEVENTER – Het Meester Geertshuis kan ook het komende jaar verder met het opvangen van asielzoekers volgens de zogenoemde ‘Bed-Bad-Broodregeling’. De gemeente Deventer is zeer tevreden over hoe de diaconale stichting het opvangwerk heeft geregeld en haalt daarbij aan dat de aanpak landelijk genoemd aangehaald wordt als voorbeeld.

Inmiddels bestaat de opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers bijna 2 jaar. Bij de start is gekozen voor het onderdak bieden aan mensen die al jaren zonder enige vorm van perspectief door de straten van Deventer heen doolden. In totaal ging het om 10 mensen die bij het Meester Geertshuis werden opgevangen.

Drie mensen ervan hebben inmiddels een verblijfsvergunning gekregen. Voor deze drie is al andere huisvesting geregeld. Eén hiervan was al verhuisd. Twee anderen verhuizen binnenkort. De verwachting is dat voor nog twee personen die in de opvang zitten, er binnen een afzienbare periode een verblijfsvergunning wordt afgegeven.

Het college heeft besloten tot verlenging met een jaar, dit in afwachting van de landelijke ontwikkelingen rondom de, in het regeerakkoord overeengekomen, landelijke vreemdelingen voorzieningen.

Vorig artikelProgramma Nationale sportweek
Volgend artikelInzegening uitbreiding urnentuin RK begraafplaats Ceintuurbaan
error: Content is beschermd!!!