DEVENTER – Voor het warmtenet Wezenland en de nieuwe woningen van Woonbedrijf ieder1 in Steenbrugge, is een biomassacentrale nodig. Hiermee wordt zonder gas of andere fossiele brandstoffen voor warmte gezorgd.

Er zijn 5 locaties in beeld waarvan wordt onderzocht welke het meest geschikt is.

De mogelijke locaties zijn:

  • Keizer Karellaan, nabij de kruising met de Karel de Grotelaan en
  • Wezenland Raalterweg, nabij de begraafplaats
  • Wechelerweg, nabij het crematorium
  • Wechelerweg, voormalig dierenasiel
  • Wechelerweg, voormalige vuilstortlocatie

Biomassacentrale

In de biomassacentrale wordt zeer efficiënt warmte opgewekt door de verbranding van houtsnippers uit de regio. De exploitant van de centrale is Ennatuurlijk. De centrale dient over drie jaar gereed te zijn. De centrale levert warmte aan de nieuwe woningen van Woonbedrijf ieder1 in Steenbrugge en aan het warmtenet Wezenland, dat nu nog gasgestookt is.

Omwonenden

In september worden omwonenden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst van de gemeente. Omwonenden krijgen dan informatie over hoe een biomassacentrale eruit ziet, de aanvoer van houtsnippers en wat je ervan merkt in de omgeving. De gemeente wil graag horen van omwonenden hoe zij hier tegenaan kijken en welke locatie volgens hen het beste is.

Meer informatie

Meer informatie en hoe u kunt reageren is te vinden op www.deventer.nl/warmtenetsteenbrugge.

Vorig artikelRepair Café in Bathmen
Volgend artikelKennismakingsles bloemschikken Groei & Bloei