DEVENTER – Het Borstcentrum van het Deventer Ziekenhuis is beloond met het Europees borstkankercertificaat van Eusoma, een toonaangevende internationale organisatie op het gebied van borstkanker.

De organisatie legt kwaliteitseisen vast voor zorg aan patiënten met borstkanker. Binnen het Deventer Ziekenhuis is de zorg nu zo geregeld dat patiënten 24 uur na een bezoek aan een huisarts terechtkunnen in het Borstcentrum.

Inspecties
Deze prijs wordt gezien als de Michelinster voor borstkankerzorg, zegt bestuursvoorzitter Gita Gallé: “de kwaliteit en organisatie van onze zorg zijn tijdens meerdere inspecties kritisch tegen het licht gehouden.”

“Dat is gedaan door borstkankerspecialisten uit heel Europa. Er is daarbij vooral gekeken of je de wensen van de patiënt echt centraal stelt en of je kunt rekenen op de allerhoogste kwaliteit in borstkankerzorg. Dat moet je echt kunnen bewijzen. Niet alleen in getallen, je moet het laten zien.”

Erkenning
“Deze erkenning is van belang voor onze patiënten. Die kunnen zeker zijn van een excellente zorgkwaliteit. Wat ik vooral van belang vind, is dat we snel voor duidelijkheid zorgen, een scherpe eis van Eusoma. Met name omdat we merken dat patiënten, als er een vermoeden op borstkanker is, vaak angstig en onzeker zijn”, aldus Gallé.

Eindhoven
Het Deventer Ziekenhuis is het tweede ziekenhuis in Nederland die deze erkenning ontvangt. Ook het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft dit certificaat.

In Europa hebben 34 instellingen dit certificaat.

Vorig artikelKerkdijk Bathmen bouwt aan de toekomst
Volgend artikelWe hoorde ‘m niet aankomen