DEVENTER – Ze stonden met de rug naar de straat. Pas toen de auto toeterde hoorden de leerlingen van groep 5 en 6 van de Cees Wilkeshuisschool in Deventer dat er een voertuig op nog geen twee meter afstand tot stilstand was gekomen. Ze hebben de landelijke primeur in Deventer. Een ‘Streetwise’ les van de ANWB met een elektrische auto. De kinderen schrokken van het effect van de stille auto.

Streetwise

Elektrische auto’s zijn zo stil dat je ze niet meer hoort aankomen. Om leerlingen daarvan bewust te maken is het onderdeel met de elektrische auto toegevoegd aan het ‘Streewise’ programma van de ANWB.

De meeste kinderen schrokken zich een hoedje omdat ze de auto niet hoorden aankomen. Goed om je heen kijken is de les die ze krijgen van de instructeur. “En let ook op de elektrische fietsen, want ook die hoor je niet en gaan sneller dan gewone fietsen”.

Effect ervaren

“Kinderen zijn impulsief met spelen en letten minder goed op. Daarom is het voor hen zo belangrijk dat zij het effect van een stille auto ervaren”, zegt Bas van Rossen van ANWB Streetwise.

In de toekomst zullen alleen maar meer elektrische voertuigen de weg op gaan. Tenzij er een geluidje in de auto’s, motoren of brommers komen zullen we hier aan moeten wennen. “Met al die stille voertuigen moeten we leren om op een andere manier onze zintuigen te gaan gebruiken in het verkeer”, zegt van Rossen. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikel‘Michelinster’ voor borstkankerzorg Deventer Ziekenhuis
Volgend artikelLeger des Heils Deventer zamelt boeken in voor Boekenmarkt 2018