DEVENTER – Aankomende donderdag 10 juli wordt door Jos du Bois, namens de directie van Nefit Bosch, een nieuwe duofiets overhandigd aan de directie van Humanitas Deventer. Het bedrag voor deze fiets is door de medewerkers bij een gebracht d.m.v. een sponsoractie ter gelegenheid van de landelijke Fietsnaarjewerkdag op 31 mei. Nefit Bosch organiseerde deze dag al voor het 5e achtereenvolgende jaar voor de medewerkers. Ruim 200 medewerkers kozen er op die dag voor om met de fiets naar het werk te komen. Medewerkers bepaalden zelf op basis van het aantal kilometers het te sponsoren bedrag. De directie heeft deze inleg vervolgens verdubbeld. De collega met de langste afstand heeft die dag maar liefst 146 kilometer afgelegd.

 Humanitas Deventer

Humanitas heeft een duofiets voor bewoners. De duofiets stimuleert bewoners om naar buiten te gaan en te genieten van Deventer en omgeving. Samen met een vrijwilliger of familielid kan men bijvoorbeeld een boodschap doen, een kopje koffie drinken of een bezoekje brengen aan familie of gewoon een mooie fietstocht maken. De “oude” duofiets was zeer dringend aan vervanging toe en is inmiddels niet meer te repareren.

 Vaker op de fiets
De landelijke Fietsnaarjewerkdag wordt jaarlijks georganiseerd. Directeur Jos du Bois van Nefit: “Fietsen naar het werk is gezond, goed voor het milieu en het zorgt ook voor minder files en parkeerproblemen. We hopen door dit evenement dat er meer mensen vaker op de fiets komen. En ik ben er best trots op dat medewerkers van ons bedrijf dit initiatief hebben gekoppeld aan een sponsoractie. Daarmee hebben we twee goede doelen tegelijkertijd bediend!”

Vorig artikelWelkom in de Buurt
Volgend artikelColumn Erik van Luttikhuizen: Wennen…