Afgelopen zondag was de eerste training van Go Ahead Eagles in Terwolde. Veel mensen langs de lijn, ludiek en sfeervol omkleed en spetterend van start. Veel rook, kleuren en lawaai, zoals het Kowet betaamd. Het deed veel spelers toch wel wat, zelfs de doorgewinterde Backx en zelfs de ogenschijnlijk stoïcijnse Stans. Veel mensen ook gesproken die middag, mede vrijwilligers en mede fans. Iedereen vol goede moed, smachtend naar resultaat. De training was weinig hoogstaand, voorzichtig beginnen na de vakantie was het devies van Stegeman en zijn staf. Met het afscheid van Soumaoro en Eghan is er ruimte voor meer versterkingen, zeker een rechtsbuiten opperde de oefenmeester direct. Met het afscheid van Soumaoro is de cirkel eigenlijk rond, gesloten meer. Zit het laatste vleugje ongenoegen van vorig seizoen er op en kan de oefenmeester uit Epe met een geheel schone lei starten. Best spannend, geen basis, maar wel tijd. Tijd om te kunnen kneden en te kunnen bouwen. Spannend, ook voor Stegeman zelf die kriebels ervaarde op zijn eerste echte werkdag. Eigenlijk is hij al enkele maanden ‘in dienst’, zelfs vanaf zijn vakantieadres had Stegeman veelvuldig contact met de Vetkampstraat.
De aanhang is wisselend tevreden, men is blij dat het nieuwe seizoen zich aan doet. Maar de smacht naar ‘namen’ proefde ik ook, de roep om een slimme nummer 10 en een initiatiefvolle buitenspeler. Zo zal er altijd wat te wensen over blijven, ook voor Stegeman zelf. Na afloop van de korte training mixte de selectie zich wat onwennig met het publiek, voor selfies en natuurlijk ook handtekeningen! Duidelijk is dat het vaak een zoekplaatje was, wie is nu eigenlijk wie. Acht nieuwe selectiespelers, twee proefspelers en dan de jeugdspelers er ook nog eens bij. Best veel info, nieuwe koppies en nieuwe kapsels op een zonovergoten zondag. Ik had het voorrecht ook enkele spelers te mogen interviewen en de kennismaking met Richard van der Venne was daarin een prettige. Enigszins onwennig verscheen hij voor de camera, onwennig tegenover de pers, maar ook op zijn eerste werkdag. Zo moest hij bijvoorbeeld nog wennen aan het lange gras in plaats van het kunstgras vanuit Oss. Flink wennen voor iedereen dus de komende periode…

Vorig artikelNefit Bosch fietst nieuwe duofiets voor Woon- en Zorgcentrum Humanitas bij elkaar
Volgend artikelHema lanceert “HEMA Foundation”