vrijdag, 24 mei 2024

Ongebruikelijk voortuin brandje

COLMSCHATE – De Deventer brandweer heeft maandagavond een bijzonder brandje moeten blussen in de voortuin van een woning aan de Atalanta in Colmschate. Bewoners van de straat roken maandagavond een sterke brandlucht, waarop ze de brandweer belden.

Met een warmtecamera zagen de brandweerlieden dat een muur en een stuk tuin ongebruikelijk heet waren. Daarop zijn ze het tuintje gaan uitgraven en kwamen ze op een diepte van zo’n dertig centimeter onder de grond gloeiende resten tegen. 

De brandweer vermoedt dat resten van takjes, blaadjes en compost in de grond steeds heviger zijn gaan broeien en uiteindelijk langzaam zijn gaan branden. De brandweer heeft het perkje verder uitgegraven en gevuld met water. Ook is het uitgegraven zand afgeblust. 

Vorig artikelWerkzaamheden tunnel Oostriklaan gaan door
Volgend artikelTour de Terras een groot succes
error: Content is beschermd!!!