DEVENTER – Op zondag 15 juli a.s. vindt traditiegetrouw de Open Dag van Go Ahead Eagles plaats. Het stadionplein en de parkeerplaatsen naast De Adelaarshorst vormen op deze dag weer een roodgele broedplaats voor tal van activiteiten. Om 12:00 uur wordt het Home of Football-hek geopend door Kootje en een speler van de eerste selectie van Go Ahead Eagles. In Het Deventer Nieuws van 11 juli leest u alles over deze open dag in een speciaal katern.

Vervolgens kunnen alle fans uitgebreid rondneuzen bij de verschillende kramen die staan uitgestald op de parkeerplaatsen naast De Adelaarshorst. Ook design & art studio Jimki, die onder meer de muur van de B-Side grafisch vorm heeft gegeven, is aanwezig met een kraam waar kinderen een zelf meegebracht artikel (shirt, schoenen, tas) kunnen verven. Verder is tijdens de Open Dag (die tot 16:30 uur duurt) te zien hoe een kettingzaagartiest een boomstronk in een mum van tijd verandert in een houten kunstwerk. De echte Eagles-kenners kunnen meedoen aan de quiz ‘Petje Op, Petje Af’, terwijl Harly en zijn gevederde vrienden de hoofdrol spelen in de vogelshow van valkenier Gerrit Zandvoort. Klimliefhebbers kunnen zich uitleven op de klimwand en uiteraard ontbreekt ook de traditionele kledingverkoop van gedragen (trainings)kleding van het afgelopen seizoen niet. Daarnaast kunnen bezoekers aan de Open Dag deelnemen aan een leuk spel van de werkgroep ‘Een Beeld voor Leo’, die zich inzet om een standbeeld voor voormalig Eagles-doelman Leo Halle bij De Adelaarshorst te realiseren.

Het supportersplein is het domein van de kinderen, die zich kunnen vermaken met stormbanen, springkussens, een zweefmolen en een treintje. Verder is er een surfplanksimulator en een interactieve voetbalmuur (Sutu), waarbij kinderen de oplichtende vlakken moeten raken. De achterkant van de Leo Halle tribune wordt omgetoverd tot het ‘kippenhok’ van weleer. Het betreft een initiatief door en voor roodgele supporters, die op de plek waar vroeger het zogenoemde ‘kippenhok’ zich bevond hun hart kunnen ophalen aan oude, sfeervolle beelden en activiteiten die het nostalgische clubgevoel aanwakkeren.

Ook de supporterscoördinatoren Willem Vink en Jan-Willem Klink laten hun gezicht zien tijdens de Open Dag en gaan graag in gesprek met enthousiaste supporters over de identiteit van Go Ahead Eagles. Supporters die geïnteresseerd zijn om hun mening te geven, kunnen zich vooraf alvast opgeven voor deze gesprekken via supporterszaken@ga-eagles.nl. Tussen de bedrijven door zorgt Oscar Pauw voor de muzikale omlijsting van de middag. Via info@ga-eagles.nl kunnen supporters van tevoren alvast hun muziekvoorkeur doorgeven en indien gewenst mogen zij tijdens de Open Dag ook zelf onder de noemer A-mazing Eagles op het podium meezingen.

Vorig artikelAlle Deventenaren zijn uitgenodigd om afscheid te nemen van Andries Heidema
Volgend artikelWielertalent Max Kroonen timmert aan de weg