donderdag, 23 mei 2024
FOTO: Drtv sport

Wielertalent Max Kroonen timmert aan de weg

DIEPENVEEN – Max Kroonen kroonde zich afgelopen zaterdag in het Zeeuwse Philippine tot juniorenkampioen van Nederland. De renner uit Diepenveen moet nog 18 jaar worden en is een van de pionnen die “Willebrord Wil Vooruit” heeft ingelijfd om ook bij de Acht Van Bladel een mooie prestatie neer te zetten.

Al 68 keer werd de Acht van Bladel verreden. Daarmee is de klassieker de oudste van Nederland voor junioren. Renners uit Nederland vormden de hoofdmoot van het deelnemersveld. Twee teams uit België, twee uit Duitsland, twee uit Engeland en een Australische ploeg geven de wedstrijd een internationaal karakter.

Kroonen was vooraf al getipt als een van de favorieten voor de eindzege en dat was duidelijk te zien in de loop van de race. Max Kroonen was tijdens de Acht Van Bladel de hele rit volop in de aanval. Op 5 kilometer voor de finish werd de renner uit Diepenveen teruggehaald en ontstond er een kopgroep. In deze kopgroep werd het onrustig, maar de samenwerking werd op 3 kilometer voor de meet hersteld.

Op 300 meter voor de finish gingen er 4 renners er vandoor. Uiteindelijk was het de Duitser Meyer die als eerste over de finish ging. De achtervolgende groep, met Max Kroonen, kwam 0,22 seconden later over de finish. (Bron: Drtv)

Vorig artikelOpen dag GAE op 15 juli
Volgend artikelVechtpartij bij Shell tankstation, vier verdachten aangehouden
error: Content is beschermd!!!