dinsdag, 16 juli 2024

Restanten koeien gevonden bij werkzaamheden Brinkgreverweg

DEVENTER – Een bijzondere vondst bij de werkzaamheden aan de Brinkgreverweg. Er zijn resten gevonden van minimaal 3 koeien. De koeien zijn begraven op een voormalig buitenwerk van de vesting. Ze dateren vermoedelijk van na 1650. 

Archeologen hebben de ligging van de koeien ingemeten en de resten gefotografeerd. Deze foto’s verwerken zij later tot een digitale tekening. De beter bewaard gebleven botten zijn geborgen. De werkzaamheden aan de Brinkgreverweg konden na een paar uur alweer verder. Waarom de koeien hier begraven zijn, is nog niet duidelijk. 

Niet alleen de koeien waren een verrassing, de aannemer kwam ook op een aantal onverwachte plekken kabels en leidingen tegen. Deze zijn niet uit vooronderzoek gebleken. De kabels en leidingen moeten worden verlegd. 

De spoortunnel Brinkgreverweg blijft daarom nog tot begin september afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De opening was oorspronkelijk gepland net voor de vakantie.  

We gaan de afwatering bij de Brinkgrevertunnel verbeteren. Deze spoortunnel staat bij hevige regenbuien regelmatig onder water. Door te zorgen voor een juiste afwatering, voorkomen we overlast. 

Vorig artikelCampagneteam ‘Rijden zonder invloed’ aanwezig op GAE fandag
Volgend artikelZaterdagavond Sallands streekteam vs GAE
error: Content is beschermd!!!