DEVENTER – De spoortunnel Brinkgreverweg blijft nog tot begin september afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De onverwachte aanwezigheid van kabels en leidingen is de oorzaak van de vertraging. De opening was oorspronkelijk gepland net voor de vakantie.

Tijdens hevige regenval staat het wegdek onder de spoortunnel in de Brinkgreverweg al gauw flink onder water. Om dat voortaan te voorkomen, worden drie grote rioleringsbuizen aangelegd die overtollige water afvoeren naar de gracht.

Tijdens de werkzaamheden onder de spoortunnel zijn op onverwachte plekken kabels en leidingen aangetroffen, die niet uit vooronderzoek zijn gebleken. De kabels en leidingen moeten worden verlegd.

Aannemer Hoornstra heeft in zijn planning rekening gehouden met eventuele tegenvallers. Maar die buffer ging eerder dit jaar op aan de vorstperiode en onverwachte obstakels onder de grond. Aan 1 zijde zal de tunnel voor de vakantie voorzien worden van asfalt, voor fietsers en voetgangers. De andere tunnelopening wordt na de vakantie afgebouwd.

Beide tunnels blijven tot begin september gesloten voor gemotoriseerd verkeer. De omleidingsroutes blijven tijdens de vakantieperiode ingesteld. De tunnel blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Vorig artikelDeventer heeft een nieuw college
Volgend artikelWaterschap waarschuwt voor droogte