dinsdag, 16 juli 2024
FOTO: Albrandswaards Dagblad

Waterschap waarschuwt voor droogte

DEVENTER – Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) waarschuwt voor aanhoudende droogte in haar werkgebied, waar Deventer ook onder valt. Er geldt nog geen verbod op oppompen van water uit sloten, beken en kanalen zoals het waterschap Rijn en IJssel heeft afgegeven. Wel houdt WDODelta in de gaten of de geldende beregeningsregeling wordt nageleefd.

Door de droogte en warmte kan ook blauwalg en botulisme voorkomen. Ook vissterfte door zuurstofgebrek komt dan vaker voor. De overmatige algengroei versterkt dat nog. Als u dode watervogels en vissen aantreft is het raadzaam om dit te melden bij het waterschap.

Daarnaast is het belangrijk om alleen in officieel door het waterschap gecontroleerd natuurwater te zwemmen. De officiële natuurwaterzwemlocaties en de kwaliteit zijn te vinden op www.zwemwater.nl of via de zwemwater app.

Vorig artikelSpoortunnel Brinkgreverweg blijft langer dicht
Volgend artikelDeventer vacature-bank voor zorg helpt zij-instromers
error: Content is beschermd!!!