DEVENTER – De rel rondom het zwembadje is opgelost. De gemeente vergoedt de kosten die de bewoners maakten toen zij het badje verplaatsten van de straat naar de voortuin. De bewoners beloven daarom het badje zelf weg te halen. Het badje stond eerst op de openbare weg, dit was tegen het zere been van de gemeente. De bewoners besloten het badje daarom in de voortuin te plaatsen. Zij kochten vlonders waarop het badje kon liggen.

Omgevingsvergunning

Desondanks moest het badje alsnog weg, zei de gemeente. “Voor een zwembad van een dergelijk formaat is een omgevingsvergunning nodig”, staat in een mail van de gemeente. De bewoners moeten het bad uiterlijk vandaag weghalen.

“Mooi niet”, zeiden de bewoners. “Het badje blijft gewoon staan”. Ze wilden een persoonlijk gesprek met iemand van de gemeente Deventer.

De gemeente zegt nu dat “de communicatie niet goed is verlopen” en belooft de kosten voor het verplaatsen van het badje op zich te nemen. De bewoners beloven op hun beurt het badje vanmiddag tussen 16.00 uur en 17.00 uur weg te halen.

Taart

De bewoners zijn het er nog steeds niet mee eens dat het het badje weg moet. “Maar we willen geen toestanden met politie en handhaving, dat is voor de kinderen ook niet goed”, zegt initiatiefnemer Wesley de Vries.

Ondertussen heeft hij een taart en een brief van de SP gehad waarin staat dat volgens de regels er geen vergunning nodig is voor een dergelijk zwembad in de tuin. “Wij gaan hier nog wel verder mee om te kijken of het terecht is dat het zwembad weg moet”, zegt De Vries.

Wie biedt?

Vervolgens zit Wesley de Vries straks met een zwembad waar hij niks meer aan heeft. “We denken er over om iets ludieks er mee te gaan doen. Misschien een veiling of een verloting. Misschien geven we het wel weg als er een plek is waar het bad wèl mag staan”, zegt De Vries. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelWederom moeizaam Go Ahead Eagles
Volgend artikelAndries Heidema geïnstalleerd als commissaris van de Koning