“Doet het nog iets met ons dat de helft van de kerken de deuren sluit?”
27ste editie van het André‘s Bacchustoernooi op de Brink
9 augustus 2018
Waterschap waarschuwt: niet spelen in plassen op straat
9 augustus 2018

DEVENTER – René Cuperus noemt de verdrijving van de Joodse gemeente uit Deventer één van de schandalige affaires van deze zomer. Hij vraagt zich af of het ons nog iets doet dat de komende jaren de helft van de kerken de deuren sluit, zo meldt erfgoedstem.nl

“Het valt te hopen dat de post-christelijke generatie bij het aanstaande proces van sloop en herbestemming van kerken respect zal weten op te brengen voor de emotionele en spirituele betekenis van kerkgebouwen voor gelovigen. Dus niet zoals in Deventer. Waar een foodhall-project een Joodse gemeente uit haar synagoge wist te verjagen. Een commerciële pogrom in 2018.”

Comments are closed.

error: Content is protected !!