”Nooit verwacht dat ik dit zou halen”
DEVENTER – Alex Schokker, bekend als hobbyfotograaf in Deventer en regio, werd op 31 juli j.l. 66 jaar en dat betekent voor hem AOW/pensioen. Menig inwoner van Deventer kent Alex als fotograaf, maar ook in de jaren ’80 als organisator van vele muziekactiviteiten op de Brink, het Worpplantsoen en op het Vogeleiland. Dit waren festivals, waarbij veel aandacht werd gegeven aan nieuw talent uit die tijd. In september 2011 organiseerde Alex opnieuw een zangfestival “Terug in de Tijd”, waarbij de mensen van toen (25 jaar geleden) opnieuw optraden.

Vanaf zijn 25e levensjaar is Alex vele malen geopereerd. Meerdere ziekenhuizen in Maastricht, Groningen, Zwolle, Deventer, Utrecht en Nijmegen zag hij van binnen en buiten. De laatste 5 operaties aan zijn arm, werden verricht in Deventer. De streptokokkenbacterie werd hier geconstateerd. Alex ging door een zware periode, maar door de steun van zijn vrouw Joke en zijn kinderen en kleinkinderen is hij er goed doorheen gekomen. De artsen, en dat zijn er zeer veel, wil hij dan ook graag bedanken. Mede door hen heb ik deze leeftijd mogen bereiken.

Alex kan nu wel de leeftijd hebben om AOW te ontvangen, zijn hobby als fotograaf blijft hij uitoefenen. We kunnen dus nog langer van zijn foto’s blijven genieten.

Vorig artikelCricket WK kwalificatie in Deventer
Volgend artikel8 september Open monumentendag De Gasfabriek