DEVENTER – Het wordt zondagmiddag 12 augustus een heel bijzonder concert in het Worpplantsoen. Met optredens in de Muziekkoepel Nering Bögel van de singer-songwriters De Reisgenoot en Vera Bon en de Deventer Dichter Wibo Kosters en collega’s. Wibo Kosters stelde het programma zelf samen en komt o.a. met Troostdichter Boudewijn Betzema, Stadsverlichting Caro Pieck, Liesbeth Gerlofsma en Astrid Aalderink. Het wordt een concert bestaande uit een uur muziek afgewisseld met poëzie.

De Deventer Dichter becommentarieert bijzondere momenten in en rond om Deventer met poëzie. Na zijn voorgangers Herman Posthumus Meijes en Johanneke ter Stege gaat ook de huidige Deventer Dichter Wibo Kosters de uitdaging aan.

De Reisgenoot, Maarten van Veen, zingt ergens over. Hij speelt gitaar en bezingt de wereld. Alleen of met een band, in huiskamers of op grote podia. De muziek van de Reisgenoot is poëtisch én begrijpelijk. Maarten van Veen heeft een rijk repertoire met eigen Nederlandstalige nummers en schrijft op verzoek liedjes op maat.

Zangeres en liedjesschrijfster Vera Bon, persoonlijk en poëtisch, durft te wankelen op het podium. Via zachtzinnige melodieën maar krachtige teksten ga je mee in haar zoektocht naar hoe je leven moet. Haar werk is een getrouwe weergave van wat haar raakt en zet duidelijke vraagtekens bij ons alledaags afdwalen. Bon studeert dit jaar af aan het ArtEZ conservatorium als Muziektheater maker/performer en staat regelmatig op de planken. Zowel solo als met haar vaste band. Doet denken aan het werk van genregenoten als On Eva, Sophie Veline en Eefje de Visser.

De zomerse zondagmiddagconcerten zijn entree vrij. Versnaperingen zijn verkrijgbaar bij de kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Zie ook: www.muziekkoepelneringbogel.nl

Vorig artikelDeventer haven blijft nog weken dicht
Volgend artikelMonument Schalkhaar niet meer zichtbaar