Door: Alex Schokker
SCHALKHAAR – Het monument, ter herinnering aan Hare Majesteit Koningin Wilhelmina, aan de Oerdijk in Schalkhaar, die in 2005 werd verplaatst bij de nu oude bibliotheek komt niet meer tot zijn recht. Enkele bewoners die aan de Oerdijk in Schalkhaar wonen ergeren zich er aan. Je kunt de tekst niet meer lezen vanaf de weg. Nu de oude bibliotheek bewoont is zijn er hekken geplaatst waar groen tegen aan groeit en de gedenksteen van die kant alleen nog zichtbaar is.

Het onderhoud van onkruid om het monument heen wordt ook niet uitgevoerd, wat een taak is van de gemeente Deventer. Laat het monument een plaats krijgen waar het tot zijn recht komt, en niet zo maar in een verdom hoekje laten staan. Hopelijk gaat de gemeente Deventer zich eens achter de oren krabbelen, aldus één van de bewoners aan de Oerdijk.

Vorig artikelDe Reisgenoot en Vera Bon in Muziekkoepel Nering Bögel
Volgend artikelMogelijk botulisme in Deventer