DEVENTER – Exposite De MAN ontving op zaterdag 24 augustus de duizendste bezoeker, Faye Postma uit Drachten. Net als de vele kijkers die haar voorgingen was zij enthousiast over de kunstwerken, de achterliggende gedachte en het decor waarin het werk wordt getoond. Zij liet zich verrassen door de verschillende uitvoeringsvormen van beelden, schilderijen, tekeningen en foto’s en de vele rollen en ensceneringen.

Zonder dat het uitgesproken is, beseft het publiek al snel dat de samensteller van deze expositie, Rob Smolders, zich niet door sensatiezucht heeft laten leiden. Het lichaam is niet alleen de bron van seksualiteit en daarmee indirect van seksueel geweld, maar is tegelijk een instrument waarmee het bewondering, ontroering, verbijstering en verbazing afdwingt. De moderne kunstwerken bieden grote contrasten, zoals bijvoorbeeld de man, ontdaan van kleding, bezit en waardigheid en de man die als model, net zo naakt, goed in zijn vel zit.
Zelfs mensen die het gevoel van verwondering kwijt zijn, vinden het in deze expositie terug en beseffen dat ze in het eeuwenoude decor van Brink 16 niet dichter bij de man kunnen komen dan daar.

Nog te zien tot en met 2 september
Kunsthal KunstaanZ, Brink 16 Deventer
wo t/m zo van 11.00 – 17.00 uur
do en vrij open tot 21.00 uur

Volwassenen € 3

Deelnemende kunstenaars zijn: Grietje Bouwman, Paul van Dongen, Sam Drukker, Luiz Figueiredo, Herman Gordijn, Barend van Hoek, Wim Izaks, Theo Jordans, Kinke Kooi, Giuseppe Mascherini, Bas Meerman, Melle, Edith Meijering, Janpeter Muilwijk, Ronald Ophuis, Joke Proper, Frans Rentink, Matthijs Röling, Lodewijk Schelfhout, Sierk Schröder, Albert Sennef, Niels Smits van Burgst, Luk van Soom, Jaap de Vries, Fred van der Wal en Co Westerik.

Vorig artikelMr. Pizza opent op winkelcentrum Borgele
Volgend artikel45e Diepenveense rommelmarkt