vrijdag, 24 mei 2024
FOTO: Facebook

Familie Linda Olthof en zoontje Jimmy brengt digitaal eerbetoon

DEVENTER – De familie van Linda Olthof (47) en de zesjarige Jimmy brengt op https://www.lindaenjimmy.nl een digitaal eerbetoon aan de doodgeschoten actrice en haar zoontje. De moeder en haar zoontje, beiden woonachtig in Deventer, werden twee weken geleden in een appartement in New York van het leven beroofd door de ex-echtgenoot van Linda.
De lichamen van beide slachtoffers zijn intussen gerepatrieerd en terug in Deventer. Linda Olthof was als actrice onder meer bekend van de soap Goede Tijden Slechte Tijden. 

Medeleven
De familie heeft dinsdagmiddag in een verklaring haar dankwoord uitgesproken: “De familie heeft veel steun aan de ontelbare en hartverwarmende blijken van medeleven, waarvoor zij iedereen hartelijk wil bedanken.” 

Afscheidsdienst
Komende vrijdagmiddag wordt in crematorium De Omarming in Zutphen een rouwplechtigheid gehouden, waar iedereen afscheid kan nemen van moeder en zoon. 

Tweede vrouw
Bij het familiedrama schoot de ex ook zijn tweede vrouw Saskia dood, waarna hij de hand aan zichzelf sloeg. Onduidelijk is nog of Saskia, eveneens uit Deventer, in Nederland haar laatste rustplaats zal krijgen. 

Digitaal eerbetoon
Inmiddels heeft de familie van Linda en Jimmy een digitaal eerbetoon gelanceerd. Er is een online rouwregister https://www.lindaenjimmy.nl geopend, waarop iedereen mooie herinneringen en persoonlijke boodschappen kwijt kan.  

Stiltehoekje
Jimmy – of James zoals zijn geboortenaam luidt – zou na de zomervakantie in groep 3 beginnen. Omdat de school vanwege vakantie gesloten is, zijn de ouders vorige maand via een e-mailbericht geïnformeerd over de familietragedie. 

De ouders hebben te horen gekregen dat het ze gedurende de vakantie vrij staat hoe ze hun kinderen willen opvangen. Wel heeft de school gezorgd voor een stiltehoekje bij de nabijgelegen kinderopvang Sam en Jaap aan het Muggeplein, waar de ouders eventueel met hun kroost terecht kunnen.  

Professionele hulp
De ouders hebben recent vanuit de school te horen gekregen dat straks na vakantie professionele hulp wordt ingehuurd om gezamenlijk het verlies van Jimmy te verwerken. 

Vorig artikelKunstwerk Zonnemaan op Brinkgreventerrein doelwit vandalisme
Volgend artikelConcert Anouk Grote Kick Off x Deventer 1250 uitverkocht
error: Content is beschermd!!!