DEVENTER – Het festival Old Dèventer vind dit jaar plaats op woensdag 29 augustus. De organisatie heeft in het kader van Deventer 1250 een geheel Deventer programma samengesteld. Alle optredende artiesten zijn afkomstig uit eigen gemeente en dit keer is daar ook jong talent bij. Het wordt een groot muziekfestijn met optredens van good old presentator Tonny Leerink, publicist en winnaar van de Deventer Promotieprijs Henk van Baalen, de negenkoppige band G-Key van accordeonist en bandleider John Kalma en de Vocalgroup Notes o.l.v. Johan Bakker.

De 8 koppige liveband G-Key heeft, naast enkele routiniers, jonge mensen in de gelederen. Met 3 zangeressen en 1 zanger voor solo en samenzang, piano, gitaar, drums, bas en accordeon spelen zij vooral Golden Oldies uit de jaren 50 en 60. Dat doen zij met veel jeugdig enthousiasme en wel zodanig dat het moeilijk is om stil te blijven zitten.

Vocalgroup Notes is een zang entertainment groep van 12 zangers en zangeressen die veel aan de weg timmert. Samenzang en solozang vloeit speels in elkaar over en ontlokt vaak een lach en een traan. De aanstekelijke performance van Notes nodig uit mee te gaan doen of gewoon te genieten van hun grote muzikaliteit.

In het kader van Deventer 1250 vertelt Henk van Baalen op zijn kenmerkende en smakelijke wijze een leuke anekdote uit vervlogen tijd.

Gratis toegang

Het festivalterrein is vanaf 13.00 uur open en bezoekers worden verwelkomd met een Deventer traktatie en vrolijke accordeonmuziek van Jan Veldkamp. Het programma begint om 14.00 uur. Er zijn toiletvoorzieningen in het park voor dames, heren en mindervaliden, EHBO, cateringtentjes, rijwielstalling en ruime parkeergelegenheid voor auto’s. Om verzekerd te zijn van een zitplaats kan men een klapstoeltje voor slechts 1 euro reserveren via reserveren@muziekkoepelneringbogel.nl . Je mag natuurlijk ook je eigen (rol)stoel meenemen. In de pauze is er een vrije gift collecte ter bestrijding van de onkosten en na afloop is er voor de liefhebbers weer gratis kruudmoes.

Voor actuele informatie zie: www.muziekkoepelneringbogel.nl

Vorig artikelGeslaagd KloosterBoerderijFestival in Diepenveen
Volgend artikelJaarlijkse oogstfeest Ulebelt op 16 september