DEVENTER – Natuurlijk! Bewegen! In beweging komen in de natuur rondom Deventer. Dat is wat IJssellandschap en Zorggroep Solis graag aanbieden aan inwoners van Deventer en omgeving.

Twee keer per jaar, tien weken (in voor- en najaar) op donderdagochtend wandelen in de bossen op de landgoederen van IJssellandschap, zoals Landgoed Nieuw Rande of de Kranenkamp. De deelnemers zijn veelal ouderen die niet meer alleen de natuur in kunnen of willen wandelen maar het wel heel fijn vinden om dit met een groep en onder begeleiding te doen.
De groep bestaat uit mensen die zelfstandig thuis wonen of in een verzorgingshuis of aanleunwoning. Iedereen is welkom, zo krijg je een mooie diverse groep. Wel dient met een stuk te kunnen wandelen, meestal zo’n 2 km. Dat gaat in rustig tempo, er kunnen ook deelnemers meedoen met stok of rollator. Er gaat altijd een verhalenverteller mee en een wandeltrainer (vanuit Daventria). Tijdens de wandeling worden verhalen verteld en is er aandacht voor beweegoefeningen, valpreventie en coördinatie. Ook zijn er begeleiders mee voor een praatje en als het nodig is een arm. Er komen deelnemers op eigen gelegenheid, Solis zet een bus in, en er wordt een aantal auto’s ingezet om waar nodig de wandelaars op te halen.

Als men mee wilt wandelen kan er contact opgenomen worden met een van de organisaties:

Jantina via Jantina.oplaat@zorggroepsolis.nl of Jet via j.nieboer@ijssellandschap.nl (0570-635955)

Resultaat:
Wandelaars kunnen heerlijk in de bossen wandelen rondom Deventer. Echt de natuur in. Genieten! Ook een stukje valpreventie en coördinatie. De paden zijn veelal hobbelig en er worden diverse beweegoefeningen gedaan onderweg.

Dit is een project van IJssellandschap , Zorggroep Solis en Daventria.

Vorig artikelSchoonmaakactie IJsseloever
Volgend artikelNoodweer in Overijssel? “Ik delete die Buienradar-app nog eens”