DEVENTER – Zwerfvuil: we worden er elke dag mee geconfronteerd; en nu het water in de IJssel zo laag staat, zien we ook daar heel veel afval. Maar samen kunnen we er ook iets aan doen! Daarom gaat het team van de Deventer Schoon Familie aan de slag om de oever van de IJssel schoon te maken.

‘Er zijn verschillende bewonersgroepen die heel regelmatig zwerfafval opruimen langs de IJssel’, vertelt Renate Sluiseman van de Deventer Schoon Familie. ‘Maar nu staat het water zo laag, dat we zwerfafval kunnen opruimen waar we anders niet bij kunnen. Dat gaan we nu in eerste instantie met ons eigen team doen. Zo voorkomen we dat het straks door de IJssel meegenomen wordt naar het IJsselmeer en uiteindelijk in zee terecht komt. Het is kort dag, maar we hopen dat er ook inwoners van Deventer zijn die ons willen helpen. Vele handen maken immers licht werk!’

Wijkploeg

Ook de medewerkers van de Cambio Wijkploeg uit de binnenstad komen een handje helpen. Zij gaan mee langs de route en zorgen er ook voor dat het bij elkaar geraapte afval wordt afgevoerd. Renate: ‘Onze collega’s werken natuurlijk bijna dagelijks langs de IJssel, zeker bij de strandjes, maar ze komen ook nog graag een bijdrage leveren aan deze bijzondere actie!’

 Meedoen?

Kom dan dinsdagmiddag 14 augustus om 14.00 uur naar de Prins Bernhardsluis (Deensestraat 4). De Deventer Schoon Familie zorgt voor opruimmaterialen: afvalzakken, bezems, grijpers en natuurlijk ook voor veiligheidshesjes. Een paar stevige schoenen zijn geen overbodige luxe, ook al is het weer daarvoor mogelijk aan de warme kant.

Kinderen mogen ook meehelpen, maar moeten dan wel begeleid worden door volwassenen. Natuurlijk zorgt de Deventer Schoon Familie ook voor iets lekkers. De actie duurt tot ongeveer 16.00 uur. Alle hulp is welkom!

Vorig artikelDSC Gymfit Heren zoekt nieuwe leden
Volgend artikelNatuurlijk! Bewegen! – Natuurlijke groepswandelingen met verhalen