DEVENTER – In Nederland wordt er naast Moederdag en Vaderdag ook Opa-en-Oma-dag gevierd. In Deventer wordt deze dag dit jaar gevierd op zondag 9 september. Dan staat de kennis en wijsheid van opa’s en oma’s centraal en worden er diverse activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders met kleinkinderen in de binnenstad. Rond de Brink is een historische ontdekkingstocht opgezet. Speciale gidsen nemen bezoekers mee op reis en vertellen hoe het er vroeger aan toe ging in deze wijk. Daarna kunnen kleinkinderen met opa en oma in Speelgoedmuseum Deventer een toren bouwen met bouwstenen van vroeger en nu en de expositie Koken voor Kinderen bekijken.

Opa-en-oma-dag wordt steeds vaker in vele landen gevierd. Op deze dag wordt de bijzondere band tussen grootouders en kleinkinderen benadrukt. Het is voor kinderen de gelegenheid stil te staan bij het levensverhaal van ouderen in de stad en niet alleen van hun eigen opa en oma. Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Wat kunnen zij van die ervaringen leren? Historische Vereniging Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, Stichting Oud Deventer en Deventer Verhaal organiseren gezamenlijk de Opa-en-oma-dag Deventer.

Programma
10.15 – 12.30 uur Ontdekkingsreis Rond de Brink (deelname gratis)

Op reis naar het verleden rond de Brink en door het Bergkwartier. Op de mooiste plekken zijn er gidsen die vertellen over hoe het er vroeger aan toe ging. Onderweg kun je ook wat lekkers proeven.

Start vanaf Speelgoedmuseum Deventer tussen 10.15 en 10.45 uur, tijdsduur 1 à 1,5 uur.

De deelnemers zijn na afloop van harte welkom om gratis het Speelgoedmuseum te bezoeken.

Organisatie: Historische Vereniging Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, Stichting Oud Deventer.

13.00 – 15.00 uur Bouwen met constructiespeelgoed van vroeger en nu in Speelgoedmuseum Deventer. Deelnemers aan de Ontdekkingsreis Rond de Brink hebben gratis toegang.

(entree volw. € 5,-; 4 t/m 18 jr. € 2,-; 0 t/m 3 jr. gratis, activiteit gratis voor museumbezoekers).

Wie bouwt de mooiste toren van Lego, Kapla, Ankerbouwstenen of Mobaco?

Organisatie: Speelgoedmuseum Deventer

 

Website
www.opaenomadagdeventer.nl

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Meester
Volgend artikelWeerbericht woensdag