maandag, 27 mei 2024

Problemen met ventilatiesysteem de Viking

DEVENTER – De luchtbehandelingsinstallatie van Viking Film&Theater blijft een problematisch verhaal. De Planadviesraad Welstandscommissie (PAR) ziet niets in het huidige ontwerp die op het dak van het pand moet komen.

De kritiek van de PAR betreft voornamelijk het rommelige beeld van de installaties. Dit zorgt voor een te groot contrast met het relatief strak vormgegeven gebouw. In het voorgestelde ontwerp varieert de hoogte van de installaties. Aan de hand van de opmerkingen van de PAR worden, in overleg met de architect, nu varianten op dit ontwerp met een strakkere vormgeving van de installaties gemaakt.

Daarnaast is er tijdens de bouw geconstateerd dat de details van het gebouw onvoldoende zijn uitgewerkt. Hierdoor ontstaan er tijdens de bouw problemen. Tijdens de uitvoering is meerdere malen gebleken dat de detailontwerpen conflicteren met installaties of muren.

Om dit op te lossen, hebben de NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer (MVD) en de aannemer Hegeman besloten om de ruwbouw tot aan de bouwvak deels stil te leggen en die periode van twee weken te benutten om alle detailontwerpen in orde te maken. De inschatting is dat dit zorgt voor de minste vertraging en kosten, omdat er dan geen fouten ontstaan tijdens de bouw die hersteld moeten worden.

Tegelijk vindt discussie plaats over de kosten van de vertraging. De NV MVD en aannemer Hegeman houden elkaar verantwoordelijk voor de kosten van dit oponthoud.

Vorig artikelHigh Tea bewoners de Bloemendal
Volgend artikelCovenant Deventer tennispromotie zet in op jeugd
error: Content is beschermd!!!